ຊ່ວງນີ້ອາກາດບ້ານເຮົາເຢັນໆ ດອກແຄຢູ່ຫລັງບ້ານກໍ່ກຳລັງບານງາມໆ ເລີຍຈັດການແກງໃສ່ປາແຫ້ງ ຊົດຮ້ອນໆຈັກບາດ :) ແຊບສຸດ!
1. ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳ 1ລິດ, ໃສ່ ຫົວສີໄຄ, ຂີງ, ເກືອ, ແລະ ປາແດກ. ຕົ້ມໃຫ້ຟົດ
2. ໃສ່ ປາແຫ້ງ ແລະ ດອກແຄຂາວລົງໄປ ແກງປະມານ 15 ນາທີ ແລ້ວ ຊີມລົດຊາດໃຫ້ພໍດີ ແລ້ວປົງ ເສິບ.